Náš e-shop používa cookies pre zlepšovanie našich služieb. Súhlasíte s nimi? Ich nastavenie si môžete kedykoľvek zmeniť. Dozvediet sa viac.
Temperovač čokolády 1,5 l
Teploty pre rôzne druhy čokolády:
- 28-29 stupňov biela čokoláda
- 30-31 stupňov mliečna čokoláda
- 31-32 stupňov horká čokoláda
Profesionálny temperovací stroj pre čokolády, polevy, omáčky... regulácia do teploty 60 stupňov, s 1,5 l nerezovou vyberateľnou nádobou s vrchnákom. Nádoba je na dne a priečne sa zahrieva, aby bola zabezpečená rovnomerná teplota. Riadenie teploty s termostatom. 230V/80W. Rozmery 23x26cm, výška 13,5cm, objem 1,5l.
Ako používať temperovač čokolády:
1.Topenie
- -na výrobu praliniek , poliev je lepšie použiť kvalitnú polevu, čokoládu aspoň s obsahom 32% kakaového masla
- -najlepšie je rozpustiť trochu viac polevy ako je potrebné
- -vyvarujte sa kontaktu s vodou, inak je čokoláda nefunkčná
Vyplňte nádobu do 2/3 polevou alebo čokoládou a nastavte teplotu viac ako 50 stupňov. Pri topení sa uistite, že teplota nepresiahla 45-50 stupňov. Môže to trvať niekoľko minút , kým sa úplne všetka poleva roztopí.
2. Chladenie
-pre viac lesklý povrch nechajte polevu vychladnúť na 26-28 stupňov pridaním zvyšných kúskov čokolády
-potom krátko zohriať čokoládu na požadovanú pracovnú teplotu -to je tajomstvo na výrobu profesionálnych čokoládových výrobkov - umenie temperevanie čokolády