VýpredajKúp teraz!

Čokoláda do Fontán Callebaut Mliečna 2,5kg

Hodnotenie:
100% of 100
Zdielať:

Pravá belgická mliečna čokoláda Callebaut


Min. obsah kakaa: 37,8%, minimálne 19,4% mliečneho podielu

Alergény: Obsahuje sóju, mlieko (laktózu). Môže obsahovať stopy orechov.

Hmotnosť: 2,5 kg

(Údaje pre 100 gramov)

Kalórie: 2449 kJ / 585 kcal

Tuky: 40 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 24 g

Sacharidy: 48 g z toho cukry: 47 g

Bielkoviny: 6,5 g

Soľ: 0,19 g

Pôvodná cena 43,00 € Special Price 34,90 €
Na sklade
SKU
MILK2-5KG
+5,00 € Poštovné
Doba doručenia: 1 - 2 Pracovné dni
Kliknite na obrazok pre zväčšenie

PODROBNÝ POPIS

POPIS

Pravá belgická čokoláda Callebaut na prípravu mliečnej čokoládovej fontány s obsahom 37,8% kakaa má jemnú chuť a hladkú konzistenciu práve vďaka skutočnému obsahu kakaového masla a kakaového prášku. 

UPOZORNENIE: Pri vysokých letných teplotách negarantujeme, v ako stave vám čokoláda príde. Čokoláda sa totiž pri vyšších teplotách rozpúšťa.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: kakaová hmota, kakaové maslo, cukor, sušené mlieko, emulgátor: sójový lecitín, prírodný extrakt z pravej vanilky

Min. obsah kakaa: 37,8%, minimálne 19,4% mliečneho podielu

Alergény: Obsahuje sóju, mlieko (laktózu). Môže obsahovať stopy orechov.

Hmotnosť: 2,5 kg


NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 gramov)

Kalórie 2449 kJ / 585 kcal
Tuky  40 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 24 g
Sacharidy  48 g z toho cukry: 47 g
Bielkoviny  6,5 g
Soľ  0,19 g

TIPY NA PRÍPRAVU ČOKOLÁDOVEJ FONTÁNY

Čokoláda je vo forme čokoládových dukátikov, ktoré obsahujú väčšie percento kakaového masla ako bežná čokoláda. Z tohoto dôvodu nieje nutné pridávať ďalšie suroviny pre získanie ideálnej chuti a textúry čokolády.

Pokiaľ chcete docieliť jemnejšiu chuť fondánovej čokolády, potom odporúčame pridať malé množstvo 33% smotany.

Čokoládové dukátiky sypte priamo do samotnej fontány bez predchádzajúcich úprav. Pokiaľ nemáte s fontánou skúsenosti alebo dostatok času, potom je možné časť čokolády rozpustiť vopred vo vodnom kúpeli.

Recept na čokoládové fondue

RECEPT NA ČOKOLÁDOVÉ FONDUE

500 - 600 g kvalitnej čokolády do fontány (odporúčame vysokopercentnú, ale kto má rád môže použiť mliečnu či bielu čokoládu), 1 - 1,2 kg čerstvého ovocia (jahody, banány, hrozno atď.), 100 g para orechov - voliteľné

Postup:


1. Čokoládu rozpusťte vo vodnom kúpeli a prelejte ju do misky na fondue.

2. Ovocie očistite a pokrájajte, orechy nasekajte. Všetko nasypte do misky a spolu s čokoládou prineste na stôl.

3. Každý z hostí si s pomocou napichovatiek (vidličiek na fondue) namáča ovocie v čokoláde a obaľuje v nasekaných orechoch.

ČOKOLÁDA A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE

Kvalitná vysokopercentná čokoláda (ale aspoň 70 % obsahu kakaa) znižuje krvný tlak, pôsobí pozitívne pôsobí na srdce a cievy, ako prevencia infarktu, znižuje cholesterol a zrážanlivosť krvi, prekrvuje telo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, ktoré pôsobí ako prevencia rakoviny. Tiež obsahuje horčík, draslík, fosfor, železo, vápnik, meď, fluór. Čokoláda povzbudzuje, zlepšuje psychiku, zmierňuje úzkosť, má priaznivý vplyv na činnosť mozgu, zlepšuje pozornosť, znižuje únavu, chráni pred artritídou a rôznymi alergiami. Navyše má afrodiziakálne účinky. Čokoládu je však nutné konzumovať v primeranom množstve. Odporúčame 10 g čokolády denne.

Druhy čokolády

DRUHY ČOKOLÁDY

Horká čokoláda obsahuje vysoký podiel kakaa. Horká čokoláda musí obsahovať minimálne 35% kakaovej sušiny (za kvalitnú čokoládu sa považuje tá s minimálne 50% kakaových prísad). Horká čokoláda obsahuje iba kakaovú sušinu, kakaovú hmotu a cukor. Odporúčame čokoládu z kvalitných kakaovch bôbov s ale aspoň 70 % kakaa. Vysokopercentná tmavá čokoláda je skvelá nie len na priamu konzumáciu, ale tiež na čokoládové polevy, na horúcu čokoládu, na čokoládové fondue a na pečenie čokoládových dezertov (napr, Sacher torta, brownies).

Mliečna čokoláda obsahuje kakaové maslo, kakaovú hmotu, cukor a mlieko (sušené alebo kondenzované). Minimálny obsah kakaovej sušiny je 25 % (kvalitná mliečna čokoláda by mala mať aspoň 30% kakaových prísad a min. 15 - 25 % mlieka). V EU musí byť obsah pevných zložiek kakaa v mliečnej čokoláde aspoň 35%. Mliečna čokoláda má jemnejšiu chuť ako horká čokoláda a je obľúbená pri príprave čokoláovej peny, čokoládových sušienok (cookies), využijete ju na čokoládovú fontánu, krémy a polevy.

Biela čokoláda je tvorená kakaovým maslom (bez pevných kakaových prísad), mliekom (kondenzovaným alebo sušeným) a cukrom. Obsah kakaového masla musí byť minimálne 20% (kvalitná biela čokoláda má však aspoň 25% kakaového masla a 25% mlieka). Keďže biela čokoláda neobsahuje kakaový prášok, tak sa v podstate ani nejedná o čokoládu, ale označuje sa tak však vďaka kakaovému maslu. Biela čokoláda je sladiša ako horká a mliečna čokoláda. Využijete ju pri príprave sladkých dezertov, čokoládových poliev, krémov atď.

Write Your Own Review
Hodnotíte produkt:Čokoláda do Fontán Callebaut Mliečna 2,5kg
Vaše hodnotenie
Dozvedieť sa viac? Zaškrtnite pre prístup k personifikovaným výsledkom vyhľadávania a odporúčaniam založeným na Vašej histórii prehľadávania.
Dozvedieť sa viac? Zaškrtnite ak súhlasíte s prenosom údajov tretím stranám.
© 2010 – 2023 Beneo, s.r.o.